Заловиха огромна пратка с кокаин в Уругвай

21:51, 27 дек 19 / Свят 25 2938 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Властите на Уругвай откриха разследване по рекордно изземване на кокаин, описано като "най-големият удар срещу наркотрафика в историята на страната", съобщи флотът на страната.

Военноморските сили заловиха четири контейнера със соево брашно, пълни с торби с кокаин, на пристанището на Монтевидео. "Опис на първия контейнер е открил „3089 калъпи кокаин, всеки с тегло 1,1 килограма“, каза говорителят на ВМС Диего Перона пред журналисти. По-късно това число беше променено на 3500 пакета, а количеството кокаин, открито само в първия контейнер, вече представлява най-голямото изземване на уругвайска земя.

"Дрога е открита в четири сканирани контейнера", добави Перона.

Уругвай все по-често се използва като транзитен пункт от производителите на кокаин от Латинска Америка по трасето до Африка и Европа.

Предишният рекорд беше три тона, намерени в контейнер, предназначен за Африка, на пристанището на Монтевидео през ноември.

Ако и четирите контейнера съдържат еднакво количество, това би означавало повече от 15 тона кокаин.

Контейнерите за соево брашно са били предназначени за Ломе, столицата на Того. Те са натоварени във вторник от ранчо в югозападния район Сориано. Властите разпитват собственика на соевата компания и шофьорите на камиони, които са докарали стоката до пристанището в столицата на Уругвай Монтевидео.

През август германските митници иззеха 4,5 тона с приблизителна стойност на улицата 1,1 милиарда долара от контейнер, пристигнал в Хамбург от Уругвай. В документите се казваше, че в контейнера се превозва соя.

През август един тон кокаин бе открит в крайбрежен град на Уругвай.

Това стана, след като Франция в средата на май конфискува 600 килограма забележително чист кокаин от частен самолет, пристигнал от Уругвай.

Колумбия, Перу и Боливия са най-големите производители на листа на кока.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама