Новородено бебе почина в болницата във Видин

19:00, 27 дек 19 25 7027 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новородено бебе почина във видинската болница на Коледа. Младите родители обвиняват лекарите за трагедията. Цвете Петрова ражда здраво момиченце на 26 декември. Часове по-късно й съобщават, че бебето е починало, съобщи Нова телевизия.

Моето дете се роди здраво, усмихнато, плачеше. Не може някой да ме убеди, че не е така“, сподели майката на починалото дете.

Бебе почина при катастрофа, шофьорът нямал книжка

Момченцето се ражда нормално, повече от 24 часа, след като майката постъпва във видинската болница. „Те нищо не предприеха. От 10.00 ч. сутрин до 19.00 ч. - нищо. Съответно аз оставам в болницата, лекарката си тръгва, трябва да постъпи новата. Казва се д-р Атанасова. Видях я чак на следващия ден“, разказа Цвете Петрова.

През това време родилката била с болки. Жената молела да предизвикат раждане чрез слагане на система. Това станало чак по обяд на другия ден. „Показаха ми го, беше увито, плачеше, беше розово. Дете като всяко дете, даже ми казаха, че прилича на мен“, разказа бащата Павел Петров.

Нямаше никакви признаци, че  може да почине. Просто 16 часа след раждането ми казаха, че е станало най-страшното”, каза още майката на детенцето.

Обвиниха бащата на загиналото при катастрофата с Местан бебе

Единственото обяснение, което са получили родителите, е, че бебето е получило мозъчен кръвоизлив. „Грешката е при лекарите. Не са му обърнали внимание. Никой не го и интубирал”, смята Цвете Петрова. 

Според родителите не е имало дежурен лекар в отделението по празниците. „Искам екипът в болницата да си понесе последствията. Не може едно детенце да си отиде и те да кажат, че такива неща стават“, категорична е майката на детето.

На бебето ще бъде направена аутопсия, за да се разбере, каква е причината за смъртта. Лекарите отказаха коментар. Полицията също води разследване.

В началото на годината в същата болница имаше друг случай на починало бебе. Преди седмица един от лекарите там беше осъден заради неправилно провеждане на раждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама