Стефан Цанев подготвя пиеса за българския преход

17:16, 27 дек 19 / Култура 25 3137 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работя върху една голяма пиеса – „Убийството на Богородица”. Става дума за нашия знаменит преход. Това е една драматична пиеса с много действащите лица и с абсурдни ситуации, каквото е абсурдно нашето време. Иска ми се да отговоря художествено на много въпроси, които вълнуват всички. Това каза българският драматург Стефан Цанев за новата си пиеса „Убийството на Богородица” пред Нова телевизия.

"Демокрацията е много дефектна система. Тя разделя обществото на бедни и на богати", смята той

Светла Иванова пред ТОПНОВИНИ за новата си коледна песен

Драматургът обясни, че не би продължил със стихосбирката си "Хроники". "Много ме провокират да продължа да пиша "Хрониките", но няма да го направя. Това, което съм написал за прехода, съм го написал кратко и боязливо. "Хрониките" макар и да е белетристично произведение, е история и не бива да се правят исторически обобщения", каза още Цанев.

Неговият призив: „Носете си новите дрехи, момче!”, е актуален. „Един млад човек може да ходи, както си иска. Възрастният обаче трябва да ходи по-елегантен. Ние трябва винаги да носим най-чистото и най-хубавото в себе си и да го демонстрираме”, заяви той.

По думите му семейството е там, където се е родил човек, и той няма как да го избира. „Слагам знак на равенство между приятели и семейство. Семейството ти не можеш да го избираш, докато приятелите са нещо по-отговорно, защото те те избират и е важно сред какви приятели се движи човек”, каза още българският драматург.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама