Облачна събота със сняг в планините

07:45, 28 дек 19 25 2183 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващото денонощие облачността над страната ще се задържи променлива, по-често значителна и на отделни места в планинските райони ще превали слаб сняг. Ще продължи да духа до умерен северозападен вятър, с който ще прониква по-студен въздух. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, а максималните - между 1 и 6 градуса.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 5 - 6 градуса, температурата на морската вода е 11 - 12 градуса.

Над планините ще има значителна облачност с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра - минус 9 градуса.

В неделя, главно в Северна България и в планините ще вали сняг, в североизточните райони и в Предбалкана ще се образува снежна покривка. Ще продължи да духа умерен северозападен вятър, в източната половина от страната - север-североизточен, умерен до силен. С него ще нахлува още студен въздух и на места минималните температури ще бъдат до минус 4 до минус 5 градуса, а дневните ще са около нулата. В Добруджа и Лудогорието и по старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

В началото на следващата седмица валежите бързо ще спрат, облачността ще се разкъса. В източните райони ще остане ветровито и студено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама