В Китай ще пренаписват Библията и Корана

11:40, 26 дек 19 / Свят 25 2043 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китай планира да пренапише всички преведени „класически религиозни книги“, за да отразяват социалистическите ценности на Комунистическата партия на Китай.

Заповедта е била дадена по време на среща през ноември, организирана от Комитета по етнически въпроси, който отговаря за всички религиозни въпроси на страната.

Въпреки че не споменава пряко Библията и Корана, комитетът планира цялостен преглед на религиозните текстове, които уж „не съответстват на напредъка на времената“ и трябва да бъдат приспособени към „ерата на президента Си Цзинпин“.

Прегледаните издания на текста - включително сутри от будизма - не трябва да са в противоречие с принципите на Комунистическата партия и ще бъдат или променени, или отново преведени от цензури, назначени от държавата.

На срещата група експерти и представители се събраха, за да им се каже, че ще трябва да следват нареждането на президента Си да интерпретират техните убеждения в съответствие с "основните ценности на социализма", предаде информационна агенция Синхуа.

Този ход идва на фона на репресиите срещу мюсюлманите уйгури, които се извършват в така наречените центрове за превъзпитание, пише в. „Сабах“.

До 1 милион души са били лишени от свобода в тези центрове, твърдят американски експерти. Първоначално Пекин отрече съществуването на лагерите в Синцзян, но сега казва, че те са "центрове за професионално обучение", необходими за борба с тероризма.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама