Патриарх Неофит отслужи тържествена литургия на Рождество

09:46, 25 дек 19 25 3166 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На Рождество Христово патриарх Неофит отслужи тържествена литургия в катедралата „Свети Александър Невски". "Светъл и пресветъл е денят на Христовото Рождество. Хората да се радват и да следват заветите на Спасителя", каза патриархът на влизане. На литургията присъства и президентът Румен Радев, придаде БГНЕС.

„Да бъдем всички следовници на Иисус Христос, който си отиде заради нас и нашето спасение. Да пазим рождественските обичаи и добрите нрави, за които всички ние се борим и стараем да следваме христовите завети. За много години!”, каза в допълнение патриарх Неофит и отново призова да направим така, че да няма гладни и нещастни хора.

Христо Николов е дошъл със семейството си в храма. „Само светли чувства владеят душата ми. Не знам дали помага Бог, но вярата в него, помага. Пожелавам на българите да са живи и здрави и да има по-малко деца, които се нуждаят от лечение”, каза той.

Дъщеричката му Виктория Николова е най-щастлива от Коледа, защото е получила мечтаните подаръци. „Мама написа писмото до дядо Коледа. Получих машина за лакиране”, похвали се петгодишното дете.

„Пожелавам здраве да има за всички. Да бъдем кротки, смирени, добри и трудолюбиви, но най-много да бъдем добри и да пазим държавата”, призова Велин Велков, според който нещата не ни се получават, защото проблемът е в самите нас и в сърцата на хората.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама