Наградният фонд на Аустрелиън Оупън скача с 14% през 2020 г.

10:55, 24 дек 19 / Спорт 25 3290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наградният фонд на Аустрелиън Оупън 2020 се покачва с 14% и достига 71 млн. австралийски долара (49 млн. американски долара), съобщиха организатори, като най-големите скокове ще са за играчите, елиминирани в първите кръгове, съобщи БГНЕС.

Тенисистите, отстъпили в първи кръг на квалификациите в първия за годината турнир от Големия шлем ще си тръгнат с 20 000 австралийски долара, с три пъти повече в сравнение с миналата година, докато играчите, елиминирани в първи кръг в основната схема на сингъл, ще приберат 90 000 австралийски долара, скок с 20%. Преди началото на Аустрелиън Оупън 2018, сръбският шампион Новак Джокович трябваше да се дистанцира от появилите се в медиите информации, че е поискал промяна в начина, по който се разпределят парите от наградния фонд на четирите турнира от Големия шлем, за да се възнаградят по-голяма група от играчи.

„Дълго време сме отдадени на подобряването на заплатите и условията за по-голяма част от международните играчи по тенис. Тази година ще възнаградим повече тенисистите, състезаващи се в началната фаза на турнира както на сингъл, така и на двойки“, разкри турнирният директор Крейг Тили в свое изявление, отбелязвайки, че наградният фонд се е утроил от 2007-а насам.

Шампионите на сингъл при мъжете и жените през 2020 ще получат по-малки увеличения в наградния фонд, като и двамата шампиони ще се поздравят с 4.12 млн. австралийски долара, покачване с 20 000 американски долара. Играчите могат да си гарантират място в основната схема, който стартира на 20 януари, с класиране сред първите сто в света. Наоми Осака от Япония е действащата шампионка на сингъл при жените на Аустрелиън Оупън, докато Джокович грабна рекордна седма титла, надигравайки големия си съперник Рафаел Надал във финала през 2019.

В доклад публикуван миналата година, Международният панел за преразглеждане, упълномощен да адресира случаи на незаконни залагания и други проблеми, свързани с интегритета, разкри, че играчите в по-ниските нива са по-склонни на корупция заради по-ниските приходи, като едва 250-350 тенисисти печелят достатъчно, за да се издържат пълноценно. Международната федерация по тенис (ITF) обяви миналата седмица серия от мерки като част от борбата срещу корупцията в по-ниските нива на спорта. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама