Путин: Общуването с журналисти е важно

19:30, 22 дек 19 / Свят 25 2574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин смята, че е важно да се общува с журналистите на големи пресконференции, тъй като те общуват тясно с хората в своите региони. Той заяви това в интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин" по канала "Русия 1", предава БГНЕС.

"За мен това е важно. За да чуя тяхната гледна точка, тяхното мнение, разбира се, аз вземам предвид, трябва да взема това предвид в практическата си работа. Но ми се струва, че и за представителите на медиите и обществеността това също е важно и има значение, защото обяснява мотивите за поведението на държавните органи и власти по определени въпроси, показва перспективата за развитие на някои ключови въпроси, пред решението на които сме изправени“, обясни Путин.

Той също отхвърли предположението на някои западни медии, че този формат на комуникация с журналистите е манипулиране и контрол над медиите. "Това няма нищо общо с манипулацията. Изразявам своята гледна точка по онези въпроси, които засягат медиите", каза президентът.

Путин отбеляза, че проблемите на пресконференцията показват тенденциите в икономиката и социалната сфера, което е "много полезно, представлява голям интерес и, разбира се, свидетелства за нашата откритост".

"Това е всичко. И какво влияем там? Ние влияем в смисъл, че предаваме своята гледна точка на зрителите, читателите, слушателите на медиите, които присъстват тук", подчерта руският лидер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама