Макрон призова стачкуващите да не съсипват Коледа

08:05, 22 дек 19 / Свят 25 2113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският президент Еманюел Макрон призова транспортните профсъюзи да преустановят стачките, които заплашват с хаос пътуванията през коледните празници, съобщи АФП.

Планираните пенсионни реформи предизвикаха мащабни протестни действия във Франция. Операторът в железопътния транспорт SNCF заяви, че услугите ще бъдат "силно нарушени" през Коледа.

Стачкуващите във Франция продължават със стачките след провал на преговорите

Половината от обичайния брой пътувания на високоскоростни влакове TGV бяха отменени, а половината от метростанциите в Париж бяха затворени, съобщиха от компанията.

Много френски граждани, тръгнали да прекарат празниците със семейството и приятелите си, се озоваха в опасност заради отменени влакове и затворени пътища. Стотици полети също са отменени.

Говорейки в Абдиджан заедно с президента на Кот д'Ивоар Аласан Уаттара, президентът Макрон заяви, че стачкуващите трябва да проявят "дух на отговорност". „Стачката е оправдана и защитена от конституцията, но вярвам, че има моменти в живота на една нация, когато е добре да има примирие, за да се уважат семействата” каза той.

За първи път от 216 години в „Нотр дам” няма да има рождествена литургия

Снимка: БГНЕС

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама