България направи щедро дарение за дограма на гимназията в Босилеград

20:03, 20 дек 19 / Политика 25 3123 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България дари 53 000 евро за алуминиева дограма на гимназията в Босилеград, съобщава Танюг.

Договор за предоставяне на помощта беше подписан днес в сръбското министерство на просветата. Заместник-министърът на просветата Александър Паич подчерта, че това дарение ще подобри качеството на работа на училището.

Болницата в Шумен получи пари за нова медицинска апаратура

Българският посланик в Сърбия Радко Влайков заяви, че добрата политическа воля е по-важна от "дребните дилеми". "В предстоящия период ще установим по-интензивно сътрудничество с нашите национални малцинства в съседните страни", каза посланикът.

Директорът на гимназията в Босилеград Владимир Григоров изтъкна, че смяната на дограмата ще възроди гимназията и при новите условия учениците ще посрещнат зимата подготвени, съобщава БТА.

"Това е голямо и важно дарение за нас, благодарни сме на България. Ние имаме добро сътрудничество, това е едно по-високо ниво на отношенията", каза Григоров. Той напомни обаче, че все още няма преведени на български учебници, но за обучението на български се използва сайт, който с видеопрезентации покрива цялата учебна програма за основните и средните училища.

В гимназията в Босилеград учат 190 ученици в 12 паралелки. По две паралелки от всеки клас учат на сръбски език, а една - на български език.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама