Генералният секретар на Интерпол одобри Гешев за главен прокурор

14:49, 20 дек 19 25 1860 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният прокурор на Република България Иван Гешев се срещна с генералния секретар на Интерпол Юрген Щок, който е на посещение в София по случай 30-годишнината от подновяването на членството на страната ни в международната организация, съобщиха от прокуратурата.

Юрген Щок поздрави Иван Гешев за избирането му за главен прокурор и изрази удовлетворение от факта, че начело на българската прокуратура застава човек, който е запознат с работата на терен и разбира естеството на функциониране на цялата правоохранителна система.

Борисов се похвали пред Интерпол с борбата с контрабандата и мигрантите

По време на срещата главният прокурор Иван Гешев заяви, че благодарение на добрата съвместна работа между Прокуратурата и Интерпол, са издирени обвиняеми и подсъдими лица по важни за България дела. „Случаите, по които работихме с Интерпол, са вече в съдебна фаза“, добави Иван Гешев.

"Ние действаме по правила, за разлика от тези, които нарушават законите. Затова трябва да подобрим сътрудничеството между всички институции вътре и извън България в борбата срещу престъпността“, каза още главният прокурор.

България е страна за пример с успешното си взаимодействие между правоохранителните си органи и сътрудничеството с Интерпол“, заяви на свой ред генералния секретар на Интерпол. „Ние строим мостове между полицейските и разследващите органи в 194 държави“, каза още Юрген Щок.

В хода на разговорите участниците в срещата се обединиха около становището, че е от първостепенно значение навременната обмяна на данни между всички правоохранителни органи с оглед адекватното противодействие на престъпления като тероризъм, организирана престъпност и киберпрестъпления.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама