Руски медии разкриха самоличността на стрелеца от Москва (ОБНОВЕНА)

18:44, 20 дек 19 / Свят 25 2921 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 14:08 часа

Руски медии разкриха самоличността на мъжа, който атакува централата на Федералната служба за сигурност (ФСС) в Москва вчера, съобщава bTV. 

Един човек загуби живота си, а петима бяха ранени при стрелбата. Нападателят беше ликвидиран.

Според телевизия РЕН стрелецът е 39-годишният Евгений Манюров, родом от Московска област, бизнесмен, имал консултантска фирма, закрита преди четири години. Мъжът се увличал по стрелба.

Медиите съобщават за нощни обиски в жилището му и за оръжия, регистрирани на негово име в Русия. Позовавайки се на майка му, „Комсомолская правда” твърди, че той е работил в охранителни фирми, но от известно време не е имал работа. По нейни думи в последно време синът ѝ разговарял по телефона с араби на английски – език, който тя не разбирала.

Засега няма официално потвърждение от властите, че именно Манюров е извършил нападението. По-рано обаче ФСС съобщи, че самоличността на нападателя се установява.

От Федералната служба съобщиха, че стрелецът е действал сам. Мотивите за нападението все още остават неясни.

Обновена в 18:44 часа

Втори служител на руската Федерална служба за сигурност почина днес в болница от раните си, получени при вчерашната стрелба, това съобщи говорителката на руския Следствен комитет Светлана Петренко, цитирана от ТАСС.

Тя потвърди и самоличността на стрелеца, чието име медиите вече разкриха - това е 39-годишният Евгений Манюров, жител на град Подолск край Москва. Следствието проучва данни за личността на убиеца и причините, подтикнали го да извърши това престъпление, добави говорителката.

Петренко не каза нищо за състоянието на останалите 4-ма ранени от Манюров вчера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама