МВР знае по-малко от италианските медии за арестуваната в Италия българка

12:05, 20 дек 19 25 2879 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

МВР знае по-малко от италианските медии за арестуваната в Италия българка. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов във връзка с полицейската операция срещу калабрийската мафия Ндрагетата, при която беше задържана и жена с българско гражданство, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Българка е задържана при операция в Италия

„Информацията излезе вчера в късния следобед. Преди това нямахме такава информация аз и тогава казах, че чакаме официалните канали за официално потвърждение. Да, потвърждава се случаят, че българска гражданка е задържана на територията на Италия, във връзка с разследване на италианските власти. Тя е постоянно пребиваваща там. Наложена ѝ е мярка „домашен арест“ и предстои да бъде разпитана по водещото разследване“, обясни днес Маринов.

Маринов опроверга да има мафиотски арести у нас

Той посочи, че няма данни за това къде е задържана българката. „Нямаме повече информация - това е, което идва по официален ред. Повече информация излиза по италианските медии, но ние все пак трябва да се придържаме към официалните източници“, коментира Маринов.

Вътрешният министър обясни, че в момента се извършва проверка дали задържаната българка има криминални регистрации у нас.

Той обясни, че информация по случая могат да дават, след като получат разрешение от италианския прокурор,  тъй като разследването се води в Италия.

Припомняме, че през вчерашния ден италианската информационна агенция АНСА съобщи за провеждането на мащабна операция срещу италианската мафия, при която са задържани членове на организацията Ндрангета, занимаваща се с международна търговия с наркотици. Според информацията в италианските медии при операцията са извършени арести извън Италия, включително в България. В акцията са участвали 2 500 полицаи. Сред арестуваните са: бившият депутат от партията на Силвио Берлускони Джанкарло Пители, градоначалникът на Вибо Пицо Джанлука Калипо, директорът на общинската полиция в град Вибо Валентиа Филипо Неши, както и представител на съда на Вибо Валентиа и известният бизнесмен Марио Артуса. Конфискувана е стока на обща стойност 15 млн. евро. Министърът на вътрешните работи вчера опроверга информацията, че у нас са извършвани арести по искане на италианските власти и заяви, че не знае по каква причина името на България съществува в тази операция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама