Отпускат средства за ремонти на студентските общежития

10:37, 20 дек 19 / Политика 25 1907 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на регионалното развитие и благоустройството осигурява над 270 млн. лв. за ремонт на студентски общежития и общински културни институции през 2020 г., съобщиха от ведомството. Ще се финансират нови дограми, покриви, фасада, монтаж на топлоизолация, подмяна на оборудване и обзавеждане и др.

Мярката е част от процедурата „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие“. По нея до момента са сключени 156 договора на обща стойност 1,1 млрд. лв.

През месец март се отпускат 215 млн. лв. за ремонт и ново обзавеждане на държавни и общински професионални училища и висши учебни заведения.  За спорт в училище се отпускат 2.5 млн. лв. за доставка и монтаж на спортно оборудване и обзавеждане за вече ремонтирани професионални училища.

Очаква се стартирането и новата процедура за доставка на медицински хеликоптер на стойност 20 млн. лв. За развитие на туристическите атракции се отделят 98 млн. лв.

Министерството ще финансира и Агенция „Пътна инфраструктура“ с 55 млн. лв. за рехабилитация на шест участъка от републиканската пътна мрежа. Над 2 млн. лева ще бъдат вложени за изграждане на интелигентна транспортна система.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама