Водната криза в Перник стигна до Брюксел

09:21, 20 дек 19 / Политика 25 2275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският евродепутат Радан Кънев (ЕНП, "Демократична България") внесе в Европейския парламент необходимите подписи за въпрос с устен отговор до ЕК за водната криза в Перник, пише БНТ. 

Всички ние сме много разтревожени от ситуацията с язовир „Студена“. Един такъв дебат в ЕП, за съжаление няма да напълни язовира, още повече, че заявката за този дебат ще има отрицателно въздействие и за България, тъй като едва ли не се твърди, че няма ефект от европейските средства, които се предоставят за България. Това ще бъде използвано да бъде атакувана България“, каза Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ. „По същия начин стана с петицията на АМ "Струма", която се изкара от нафталина, допълни Радев. По думите му проблемът е, че тази година притокът в язовир „Студена“ е на практика 4 пъти по-малко, отколкото миналата година.

Евродепутатът коментира и другата важна тема за българските превозвачи - промените по пакета "Мобилност".

„Шанс имаме, особено след крайно неразумното решение камионите да се връщат в страната, в която са регистрирани, на всеки осем седмици. Това значи хиляди празни камиони да минават през Европа. В момента, когато приемаме зеления пакт, когато говорим за екология, изкуствено създаваме причини за замърсяване на въздуха, да се навъртат хиляди километри с празни камиони, само и само определени държави да печелят икономически позиции. Надявам се разумът да надделее, да има някакво по-разумно решение. Вариантът с делото е възможен във всеки един момент“, категоричен е Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама