124 запалени коли в София за година

08:40, 20 дек 19 25 2771 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От началото на годината столичната полиция е регистрирала 124 опожарявания на коли. 10 от тях са поради технически причини, а останалите 114 са предизвикани умишлено от трети лица. Това съобщи пред Нова телевизия главен инспектор Ивайло Величков от СДВР.

По думите му мотивите за деянията са най-различни. В част от случаите става дума за отмъщения. „В много от случаите, когато имаме задържани се оказва, че те са извършени по чисто хулигански подбуди. Когато извършителите са в нетрезво състояние, наркотична зависимост или психически проблеми”, обясни той.

Величков е категоричен, че няма специализиран контингент, който да се занимава с този вид престъпления. "Има задържани психично болни хора, има криминално проявени такива. В минали периоди сме имали и група непълнолетни деца. Това е едно престъпление, което е много лесно за извършване, съответно и средствата са общодостъпни”, уточни той.

Последният случай на опожарен автомобил е в столичния квартал „Света Троица”. Това се е случило в сряда около 19:30 часа. Огнището на пожара е било в задната част на колата. Извършителите на деянието се издирват.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама