Столична община въвежда „зелен билет“ за градския транспорт

06:50, 20 дек 19 25 2709 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столична община въвежда „зелен билет“ за градския транспорт.

„Зелен билет“ е еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев, която важи за всички линии на градския транспорт на територията на Столична община. Мярката се въвежда във връзка с реализирани превишения на средноденонощни стойности на фините прахови частици на две от автоматичните станции на ИА Околна среда над 200 мкг./куб.м.

„Зелен билет“ може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска мобилност, касите на Столичното метро, както и от водачите на превозните средства на градския транспорт и чрез мобилното приложение https://sofia.mpass.bg.

С цел стимулиране използването на градския транспорт Столична община създава организация и за безплатно паркиране в буферните паркинги към линиите на метрото, за всеки който ползва градски транспорт този ден. Безплатните паркинги са разположени по линиите на метрото на бул. “Цариградско шосе“, бул. “Черни връх“, бул. “Ломско шосе“, бул. “Александър Малинов“ и на бул. “Драган Цанков“.

Призоваваме гражданите, които се отопляват на твърдо гориво при възможност да преминат на алтернативно отопление.

Продължават проверките за източници на замърсяване на въздуха в строителни обекти, пунктове за вторични суровини, автомобилни сервизи, както и за нерегламентирано изгаряне на отпадъци.

На сайта https://air.sofia.bg гражданите имат възможност да се информират в реално време за измерваните стойностите на ФПЧ и прогнозите за следващите два дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама