Протестиращи блокираха движението пред Столична община заради мръсния въздух

20:10, 19 дек 19 25 4630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители от няколко столични квартала блокираха движението по ул. "Московска" в знак на протест.

Недоволството им е провокирано от мръсния въздух в града и липсата на адекватни мерки от страна на Столична община за справяне с проблема, съобщава БГНЕС.

Фандъкова към Лалов: Манипулирате, не кметът трови софиянци

"Пред общината сме на пореден протест заради геноцида, който се извършва върху столичани и гражданите в България. Мръсният въздух е убиец за нас", заяви една от протестиращите.

Тя посочи, че искат общината да предоставя данни за чистотата на въздуха в реално време, а не среднодневни, за да може своевременно да се предприемат мерки.

"Основно наше искане е да бъде създадена система за алармен праг, каквато няма в законодателството ни. Това незабавно трябва да се вземе като мярка", подчерта тя и добави, че без железен контрол нито една мярка няма да сработи.

Благоевградчани протестираха срещу мръсния въздух в града

Според нея сегашните мерки на общината като миене на улици, поставяне на филтри на комини, подмяна на малка част от печките, призивите да оставим колите са абсолютно неефективни. Тя настоява да се забрани отоплението на твърдо гориво.

Протестиращите заявиха, че ще продължат с протестите, ако общината не предприеме адекватни и работещи мерки в борбата с мръсния въздух.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама