"Столичен автотранспорт" поема автобусните линии 84, 184, 123

16:48, 19 дек 19 25 2217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Столичен електротранспорт" да поеме линиите 84,123 и 184. Това приеха на днешното заседание на столичните общински съветници. Целта е автобусите, които ги обслужват в момента, да бъдат изцяло заменени с по-екологични и бързозарядни електробуси, каза пред журналисти председателят на СОС Елен Герджиков, цитиран от БТА. По думите му, те ще бъдат доставени по "Проект за въвеждане на нови електробусни линии на територията на град София".

"Първият такъв електробус вече е тук и прави пробни обиколки в града. Останалите 14 ще бъдат доставени до края на годината, и след като преминат регистрация в КАТ и оборудване с необходимите GPS системи, ще бъдат въведени в експлоатация. Електробусите се зареждат на крайните спирки в рамките на 6 минути, освен това е предвидена технологична възможност да улавят енергия при спиране, която да използват в изминаването на разстояния от минимум 20 км", посочи Герджиков.

"Основната цел на общината е да отговорим на очакванията на гражданите за намаляване на замърсяването на въздуха чрез по-екологичен и модерен градски транспорт", посочи председателят на СОС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама