НСА избра нов ректор

16:10, 19 дек 19 25 1913 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С пълно мнозинство Общото събрание избра проф. Николай Изов за ректор на Национална спортна академия „Васил Левски“ с мандат на управление 2019 - 2023 година, съобщи БГНЕС. 

Досегашният ректор, проф. Пенчо Гешев връчи на наследника си академичните регалии – огърлицата и жезъла, с пожелание за здраве, упоритост в отстояване на каузите за развитие на спортната Академия и успех в изпълнение на амбициозната управленска програма, която предлага за следващите четири години.

УНСС има нов ректор

Проф. Изов благодари на всички за доверието и ги увери, че усилията му ще бъдат насочени към надграждане на постигнатото от предходните управления.

„Ще направя опит да създам такава академична среда, която да направи възможно развитието и просперитета на нашата Национална спортна академия „Васил Левски“. Горд съм, че бях в екипа на проф. Гешев. Всички работихме всеотдайно, постигнахме резултати. Горд съм с това и сърдечно му благодаря за опита, който той предаде на нас. Благодаря и на проф. Лъчезар Димитров, тъй като един мандат бях в неговия екип“, бяха първите думи на новоизбрания ректор.

Кубрат Пулев се дипломира от НСА

По решение на Председателството на ОС и Ректорския съвет проф. Пенчо Гешев беше удостоен с най-високото отличие на НСА – златна значка, за изключителния му принос в развитието на Академията.

„В последните 16 години съм в органите на управление на спортната Академия, 8 от тях като ректор и разбрах едно – Академията е над всички. Ние всички минаваме през Академията, но Академията остава. Да живее Национална спортна академия „Васил Левски“, завърши словото си проф. Гешев. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама