Кога жената трябва да роди първото си дете?

17:40, 19 дек 19 / Здраве 25 1414 Topnovini
1

Първото дете е най-добре да се роди преди 35-годишна възраст, тъй като репродуктивната функция на жената е ограничена от възрастовия фактор, тоест колкото по-възрастна е жената, толкова по-малък е шансът да забременее, каза репродуктологът, член-кореспондент на Руската академия на науките, доктор на медицинските науки, професор Ксения Краснополска.

"Най-добре е жента да роди първото си дете под 35-годишна авъзраст. След това вече се наблюдава намаляване на потенциала за раждане на дете, така че е по-добре да се роди по-рано", каза Краснополска пред РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Тя отбеляза, че в Русия, както в почти всички развити страни, проблемът с безплодието нараства, което е свързано с промяна в репродуктивното поведение.

„Ако една жена през 19-ти век многократно е забременявала, раждала, кърмила, сега поради различни причини тя първо получава образование, прави кариера, осигурява финансово положение и едва след това мисли за деца“, обясни Краснополска.

Тя потвърждава, че репродуктивната функция е ограничена от възрастовия фактор, колкото по-възрастна е жената, толкова по-ниски са шансовете й за бременност и по-висок риска от различни заболявания в случай на бременност.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани