Обвинения за "Дунав мост 2"

11:41, 19 дек 19 / Политика 25 2072 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Министерски съвет гласува поредните пари, с които плащаме поредната сметка, завещана ни от БСП. Поредният класически пример за управлението на БСП- винаги някой друг да плаща сметката, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

България е осъдена да плати 24 млн. лв. на строителя на „Дунав мост 2“

Транспортният министър Росен Желязков обяви, че страната ни е осъдена да плати над 24 млн. лева на строителя на „Дунав мост“ 2. През 2014 г. тогавашното правителство на Пламен Орешарски признава задължението, но няма необходимите средства да го плати. Според сегашния кабинет обаче дългът не е бил дължим, но след като е признат, България е осъдена да го погаси.

За 3 години правителството на Бойко Борисов успя да завърши абсолютно проваления от БСП проект. Те за 5 години успяха да излеят само едни пилони за милиони“, посочи Ненков.

От ГЕРБ подчертаха, че „Дунав мост“ 2 е само малка част от безкрайния списък със занемарени проекти от БСП.

Управлението на ГЕРБ е евтино на брашното и скъпо на триците“, коментира Таско Ерменков от БСП. „За пореден път се леят крокодилски сълзи за 20 млн. лева арбитражно дело, загубено от България. Забравят се 600 млн. евро, загубени заради недалновидното решение на ГЕРБ да прекрати АЕЦ „Белене“, посочи той.

От левицата бяха категорични, че от ГЕРБ ровят в миналото, за да търсят оправдания за сегашните си грешки и за това, че са некадърни да управляват държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама