Протест пред Столична община, БСП изказа подкрепа

11:35, 19 дек 19 / Политика 25 2156 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Граждани тази сутрин протестираха пред сградата на Столична община. Те са недоволни заради намеренията на общината да разшири булевард "Ломско шосе", поради което се налага отчуждаване на 49 имота. Според гражданите обаче, цените са прекалено ниски - от 15 стотинки до 25 лева на квадратен метър.

Групата на БСП в Столичния общински съвет подкрепя протеста на гражданите. „Винаги сме приветствали инфраструктурните проекти, които подпомагат трафика. Принципът на справедливост обаче отсъства. 15 стотинки на квадратен метър е несериозна и справедлива цена. 15 стотинки на квадратен метър земя е подигравка за тези хора“, каза Калоян Паргов. От БСП настояват протестиращите да бъдат приети незабавно в Столична община и да се намери начин за справедлива оценка.

Председателят на Столичния общински съвет прие препоръката за покана на протестиращите, но очаква конкретни предложения и от опозицията.

Общинският съветник от ГЕРБ Николай Стойнев поясни, че разширяването на „Ломско шосе“ е изключително важен проект за Столична община. „Ние сме също за справедливо обезщетение на собствениците на имоти, но то не може да бъде в разрез с описаната в Закона процедура. Цената се определя от независим оценител или на базата на пазарен аналог, или се използва данъчната оценка“, уточни Стойнев.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама