Камарата на представителите подкрепи отстраняването на Тръмп

07:01, 19 дек 19 / Свят 25 2146 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Камарата на представителите подкрепи отстраняването на американския президент Доналд Тръмп. Първото гласуване - за злоупотреба с власт – мина с 230 гласа „за” срещу 197 гласа „против”, а второто – за възпрепятстване на работата на Конгреса – с 229 законодатели „за” и 198 – „против”.

Така Тръмп може да стане третият президент на САЩ, който отива на процес за свалянето му от поста. Гласуването беше чисто партийно – всички демократи, които са мнозинство в Камарата, гласуваха „за”, а републиканците – „против”. Докато Камарата дебатираше, Тръмп присъстваше на предизборен митинг в Мичиган.

„Нямам чувството, че съм отстраняван от поста. Страната се развива по-добре от всякога, не съм направил нищо лошо, и имам огромна подкрепа в Републиканската партия, каквато не съм имал досега”, обяви американският президент.

Белият дом на свой ред излезе с изявление, в което изрази увереност, че президентът ще бъде напълно оправдан по делото в Сената. Заедно с Бил Клинтън и Андрю Джаксън, Доналд Тръмп става третият американски президент с официална процедура за сваляне от власт.

Процесът по импийчмънт сега отива в Сената, където трудно ще мине, тъй като камарата е контролирана от репуликанците. Очаква се процесът да започне през януари.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама