Обвиниха 10 души за наркоразпространение във Варна

14:59, 18 дек 19 25 2795 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 9 лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Варна, както и снабдител на групата с дрога на едро от София, обвинен като извършител на престъпление по поръчение на групата, съобщиха от прокуратурата.

Десетимата са задържани на 16 и 17 декември 2019 г. във Варна и в столицата при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ТС БОП-Варна.
При неутрализирането на групата у повечето участници, както и в ползвани от тях жилища и автомобили, са намерени и иззети близо 4 кг наркотични вещества, в т.ч. метамфетамини, хероин, марихуана. Наркотици са намерени и у задържания в София снабдител на групата, който „захранвал“ варненските разпространители с килограми.

Откриха марихуана за над 1 милион лева при спецоперация в Русенско

Според събраните до момента доказателства за определен период от време групата придобила монопол върху разпространението във Варненския квартал „Максуда“. Има данни, че е пласирала и в други райони на града. На девет от задържаните е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 18 декември 2019 г., за седем от тях (в т.ч. и на обвинения за сналбдител на едро) Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания
наказателен съд искане за задържане под стража.

Разкриха модерна домашна оранжерия за коноп в София

На двама от участниците в групата ще бъде поискана мярка за неотклонение „Домашен арест“. Един е оставен без мярка поради необходимост от спешно лечение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама