Отлагат Закона за социалните услуги

13:03, 18 дек 19 / Политика 25 1700 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

На председателски съвет е взето решение да се подкрепи идеята влизането в сила на Закона за социалните услуги да се отложи с 6 месеца. Всички парламентарни групи, с изключение на ДПС, ще гласуват „за“. Това стана ясно от думите на Искрен Веселинов от „Обединени патриоти“, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Новият социален министър Деница Сачева обяви, че министерството подкрепя отлагането на закона. „Целта на отлагането е да намалим напрежението в обществото и да изчистим всички недоразумения“, заяви Сачева и подчерта, че темите, свързани със семействата и децата не са обект на Закона за социалните услуги, а на други закони.

Сачева: Няма да отнемаме деца от семействата им

Истинската социална работа връща децата в семействата. Прави така че децата да имат семейства“, подчерта социалният министър. „Това, което чуваме, е насаждане на страхове. Очевидно има и известна политическа пропаганда“, допълни тя.

„Темата е изключително важна за семейството и детето. Породи огромно обществено напрежение. Очевидно е, че правителството не се справя с комуникацията, обясненията и решението по въпроса“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Левицата ще гласува „за“ отлагане на закона, но проучва възможността при юридическо основание да внесе отделни текстове в Конституционния съд.

По програма отлагането на закона ще се гласува в петък. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама