КФН отне лиценза на застрахователна компания „Юроамерикан“АД

09:30, 18 дек 19 / Икономика 25 596 Topnovini
1

Комисията за финансов надзор реши да отнеме лиценза за извършване на застраховане на „ЗК Юроамерикан“АД, тъй като застрахователят не е извършвал дейност за повече от шест месеца и е престанал да отговоря на условията за издаване на лиценз, а именно престанал е да спазва изискванията във връзка със системата на управление по глава седма на КЗ и не е представил доказателства, че лицата, изпълняващи ключови функции, отговарят на изискванията за квалификация и надеждност.          

В хода на осъществена от КФН проверка е установено, че застрахователят не разполага с Информационна система. "Неизпълнението на това задължение от страна на "ЗК Юроамерикан" АД представлява грубо нарушение по смисъла на чл. 40, ал. 2, т. 8 от КЗ", се посочва още в съобщението на КФН.

Стефан Петров Стефанов е назначен от комисията за квестор на "ЗК Юроамерикан" АД до назначаването от съда на синдик или до вписването на ликвидатор на дружеството.

Решението на КФН ще бъде изпратено на Агенцията по вписванията за вписване на обстоятелствата, съответно за обявяване на актовете в Търговския регистър.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 49 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.