Задържаха над 1200 нелегални парфюма от Турция

10:43, 17 дек 19 25 2287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 1200 парфюма и тоалетни води със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост задържаха  митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, съобщиха от митниците.

Стоката е открита на 9 декември при проверка на лек автомобил с турска регистрация, управляван от български гражданин, при прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост. Пред митническите служители пътуващият в колата мъж, също български гражданин, заявил, че е закупил ароматите от Турция, но не знаел, че са имитация на световноизвестни марки.

Задържаха трима дилъри, докато предлагали дрога

Открити са 1212 парфюма и тоалетни води с логото на 15 различни световни марки, сред които Hugo Boss, Dior, Lancome, Versace, Chanel, Armani, Paco Rabanne. За случая са информирани правопритежателите на търговските марки.

Във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост, в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения, от началото на месец декември до момента, митническите служители на МП „Капитан Андреево“ са задържали при 18 случая близо 5500 артикула, по голяма част от които парфюми и тоалетни води.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама