Цветан Цветанов взе участие в обсъждане за интеграцията на Северна Македония (ОБНОВЕНА)

16:48, 15 дек 19 / Политика 25 3040 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 14:50 часа, Обновена в 16:48 часа

Съюза на европейските федералисти на Македония проведе кръгла маса за съдбата и регионалната интеграция на Северна Македония. Събитието се състоя в Скопие.

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов също участва в международната конференция.

"България и Северна Македония, както и останалите държави от региона на Западните Балкани, трябва да се съсредоточим върху нещата, които ни обединяват и да насочим усилията си към изграждането на едно по-добро бъдеще за гражданите", заяви Цветанов, който беше говорител по темата за ролята на неправителствения сектор като генератор на иновативни политически решения.

"Ключово е неправителствените организации да работят за съхраняване на евро-атлантическите ценности, които са в основата на нашите права, свободи и просперитет", добави Цветанов. "Рационалните политически елементи също би трябвало да се присъединят към тези усилия с положителен тон и конструктивен подход към спорните теми в региона", поясни той.

Цветан Цветанов: България не може да седи на два стола и да върви на зиг-заг, трябва ясен път

В конференцията като говорители участваха още президентът на Северна Македония Стево Пендаровски и външният министър Никола Димитров, вице-президентът на Съюза на европейските федералисти Кристофър Глюк, членове на парламента на Северна Македония и на Европейския парламент, представители на дипломатическия корпус, медиите и неправителствения сектор.

Основните послания на събитието се фокусираха върху същността на инициативите за регионална интергация като спомагащи за интеграцията в ЕС, а не като нейна алтернатива. Консенсусно беше изразена убеденост, че евро-атлантическият път за Северна Македония е без алтернатива.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама