Руски туроператори препоръчват Турция за евтина почивка по празниците

13:50, 14 дек 19 / Свят 25 1902 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руски туроператори препоръчват Турция като добра дестинация за почивка по време на Коледните и новогодишни празници, съобщава РИА Новости.

Експертите от Асоциацията на руските туроператори са анализирали минималните цени за пакетни почивки в периода от 25 до 30 декември, като са посочили 17 "зимни" плажни дестинации.

Според експертите на Асоциацията желаещите да посрещнат студените празнични дни на топло трябва да се бръкнат за от един до три и половина пъти повече пари спрямо летните почивки.

Над 2,4 млн. българи плануват зимна почивка

Списъкът с най-предпочитани дестинации за море през зимата включва Индия, Обединените арабски емирства, Турция, Израел, Йордания, Китай, Виетнам, Тайланд, Шри Ланка, Индонезия (Бали), Малдивите, Куба, Доминиканската република, Мексико, Танзания, Бахрейн, Ямайка.

Цената на пътуванията до Турция също е била проучена, и въпреки че "плуването в морето вече е неудобно, в страната има много хотели с басейни и можете да си купите сравнително евтин чартърен билет", съветват експертите на Асоциацията.

Новогодишните плажни турове са само в четири държави: Йордания, Бали, Израел и Шри Ланка. В сравнение със средата на декември цената на билетите се е увеличила съответно със 17, 27 , 40, и 44 процента.

Пътуването до Бахрейн е поскъпнало със 74 процента, до Индия и Куба - с 84 процента, до Ямайка - с 92 процента. За новогодишните празници в тези страни поскъпването на почивката ще е с от 106 на 187 процента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама