Българин стана част от Кралското дружество по хирургия

09:25, 14 дек 19 25 2274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проф. Росен Димов стана първият български лекар в Кралското дружество по хирургия в Лондон. Пътят към престижното международно признание минава през практиката му на хирург и преподавател по медицина.

„Това е резултат от дългогодишни усилия не само на мен, но и на целия екип, с който работя. Разглеждам това признание не толкова като лично, а като признание за клиниката, която ръководя, за Медицинския университет в Пловдив, в който работя, и за хирургията в България”, каза проф. Росен Димов пред Нова телевизия. 

В Кралското дружество по хирургия в Лондон се влиза по два начина. Единият е след специална покана заради методите на лечение, които лекарите използват в работата си, или след тежък тридневен изпит. Професор Димов влиза по първия начин, след като работата му е оценена от неговите британски колеги.

„Моите ангажименти, свързани с дружеството, ще са обмяната на опит и на специализанти от Обединеното кралство, които ще идват на обучение в нашата клиника”, посочи проф. Димов.

Коя е световната звезда с най-перфектно лице

В Кралското дружество членуват 25 000 хирурзи от целия свят. Поканата към българския професор е повод за национална гордост и в частност - за лекарското съсловие.

„Случаите, с които човек се гордее най-много, са всички онези усмивки на пациентите, когато ги изписваме от нашата клиника. Работата ни е свързана с много разочарования и неблагополучни резултати. Невинаги постигаме онова, което искаме. Въпреки това в повечето случаи виждаме благодарността в очите на хората, когато те се почувстват по-добре”, споделя още хирургът. 

Най-новият член на Кралското дружество по хирургия е категоричен, че в България достъпът до медицинска грижа е най-лесен и най-бърз, и то в световен мащаб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама