Облачно, с мъгли и дъжд и през уикенда

07:15, 14 дек 19 25 1865 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. На места, главно в Южна България, а привечер и в Източна - ще превалява дъжд. В Източна България през по-голямата част от деня ще духа умерен южен вятър и температурите значително ще се повишат. В Западна България вятърът ще е от северозапад, а привечер и в източните райони югозападният вятър ще се смени със северозападен.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните - между 7 и 12 градуса, на места в Източна България до 14-15 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността преди обяд, главно над северното крайбрежие. Привечер и през нощта срещу неделя на места ще превали дъжд. През по-голямата част от деня ще духа умерен юг-югозападен вятър и температурите ще се повишат. Привечер вятърът ще се смени със северозападен. Максимални температури на въздуха ще са между 8 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. На места, главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над 2000 метра от сняг. Условия за по-значителни количества има в южните райони от Родопите.

Вечерта и през нощта срещу неделя валежи ще има и в масивите от Източна България. Ще духа силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В неделя сутринта в източните райони все още е възможно да превалява слаб дъжд, но и там бързо ще спре. Облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево време. Вятърът постепенно ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Ще започне затопляне.

В понеделник сутринта по поречието на Дунав и на места в котловините и Горнотракийската низина ще бъде с мъгли, ниска облачност и намалена видимост, по-късно видимостта ще се подобри и ще бъде предимно слънчево.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама