Илън Мъск изпраща канабис на борда на МКС

11:45, 13 дек 19 / Свят 25 2054 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"SpaceX" на Илън Мъск ще отнесе канабис при астронавтите на Международната космическа станция (МКС), съобщи вестник "Сън", цитиран от БГНЕС.

Реещите се в Космоса земни хора могат да очакват доставката да бъде в капсулата "Space X Dragon", която е планирана да направи следващото си пътуване през март 2020 г.

Самият Мъск може да е човекът зад Space X, но той не е мозъкът зад тази доставка. Всщност става дума за агротехнологичната компания Front Range Biosciences. Наскоро фирмата обяви намеренията си да изпрати в космоса растителни култури коноп, законният вид канабиса с ниски нива на съединението THC.

Веднъж отишли там, културите ще останат в инкубатор за 30 дни. През периода от 30 дни конопът ще бъде наблюдаван дистанционно от Университета на Колорадо. След това културите с канабис ще бъдат върнати на Земята.

След като кацнат на Земята специалисти ще проучат какъв ефект, ако има такъв, е оказало космическото излъчване и микрогравитацията върху генната експресия на конопа.

Шеф на научната институция Джонатан Воут заяви: „Има наука, която да подкрепя теорията, че растенията в космоса изпитват мутации. Това е възможност да се види дали тези мутации се задържат след връщането на растенията на Земята и дали има нови търговски приложения".

Конопът е вид канабис, който се отглежда за промишлени цели.

Той може да бъде усъвършенстван и превърнат в редица предмети, включително хартия, дрехи, биоразградима пластмаса и дори храна за животни.

Ниските концентрации на THC и по-високите концентрации на канабидиол (CBD) означават, че той може да има малко или никакъв психоактивен ефект.

Мъск е бил свързван с канабис и преди. Ексцентричният милиардер е бил заловен да пуши марихуана в Лос Анджелис, тъй като наркотикът е легален в щата Калифорния.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама