Живодар Терзиев: Разбивката на касовата бележка няма да намали цените на горивата

09:40, 13 дек 19 25 2085 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разбивката на касовата бележка за потребители няма да намали цените на горивата. Това коментира по bTV Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация.

Той обясни и че с протести също не може да се управлява цената на горивата. След последните се появи идея на касовата бележка да се пише колко е ДДС, колко е акцизът, колко отива към държавата. По думите му покупната цена е търговска тайна и разкриването й би било популизъм: 

 

„Покупните цени са търговска тайна и то не само в България, но и в ЕС, имаме горива, които се внасят от съседни държави, които имат дъщерни фирми тук, това означава, че ще разкрием търговска тайна между български и европейски компании”, каза още Терзиев.

"Надяваме се да се договорим за друга алтернатива, чрез която да се вижда как се формира цената на горивата. Пазарът е стабилен", поясни още той, а относно инцидента на „Цариградско шосе”, при който кола се блъсна в колонка с пропан-бутан, беше категоричен, че това е шофьорска грешка.

 

Той обясни и че има проблем при надзора на  автомобилните газови уредби и битовите. Терзиев поясни и че ще има видео наблюдение на данъчните складове, което едва ли ще спре контрабандата, но е добра крачка, по думите му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама