Автобусните превозвачи заплашиха с ефективен протест през януари

08:27, 13 дек 19 / Общество 25 1415 Topnovini
1

Автобусните превозвачи започват символичен протест заради нерегламентирания
превоз на пътници. Те настояват за инкриминиране на това. Заплашиха и с ефективни протести на 13 януари, в които ще се включат над 30 града у нас, ако няма конкретни мерки и постигане на максимума законът да бъде приет. Това съобщи пред bTV Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

"След срещата с премиера Бойко Борисов през февруари бяха поети конкретни ангажименти за справяне с този проблем. Към днешна дата той не е решен, а се поеха ангажименти по законодателни промени и достъп до еврофинансиране", добави тя.

Превозвачи на протест: И след срещата с Борисов не бяха решени проблемите в бранша

"Законът в момента ще дефинира икономическата облага, която реално ще бъде част от възможностите на администрацията да се справи с проблема, но то няма да реши проблема", смята Милтенова.

Превозвачите искат и достъп до парите от европейски проекти, които са ограничени само за фирми с общинско участие, но не и за тях, защото са „частници”. Освен това тя обясни, че много от линиите се затварят, защото няма субсидии и пътници.

Загубите, които търпим, са повече от 50%, хората се отказват от този вид дейност. А линиите спират така или иначе, няма пътникопоток и нямаме адекватна политика за спасяването на този вид дейност”, каза още тя.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани