НКИЗ беше определена за Национална контактна точка на Световната организация на свободните зони

13:02, 12 дек 19 / Общество 25 1107 Topnovini
1

Световната организация на свободните зони (СОСЗ) и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД подписаха Споразумение, с което НКИЗ беше определена за Национална контактна точка – позиция, която се занимава с информационния обмен между СОСЗ и екосистемата на свободните зони в съответната държава, съобщиха от компанията.

Документът беше подписан от д-р Самир Хамруни и Антоанета Барес, изпълнителни директори на двете организации, след среща в кметството на град Пирот, на която участваха още кметът на Пирот Владан Васич, президентът на СОСЗ д-р Мохамед Алзаруни, изпълнителният директор на „Свободна зона Пирот“ Драган Костич и представители на Пиротската търговска камара.

Антоанета Барес от НКИЗ изнесе публична лекция в УНСС

Тема на разговора беше сътрудничеството в развитието на концепцията за свободните зони през XXI век, както и събирането и споделянето на опит и добри практики във всички области, касаещи свободните и индустриални зони.

Антоанета Барес беше и официален гост на откриването на Регионален офис на Световната организация в Пирот. По време на дискусия там изпълнителният директор на НКИЗ представи и дейността на националната компания, предимствата на държавните индустриални зони в България, както и възможностите за инвестиции в страната.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани