СЕМ: В програма „Хоризонт” е спазен плурализмът на гледни точки

15:10, 11 дек 19 25 2091 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В програма "Хоризонт" на БНР има плурализъм на гледните точки, това сочи докладът на СЕМ след наблюдение на програмата за спазване на Закона за радиото и телевизията, съобщава БНР. 

Според закона обществените медии трябва да отразяват различните идеи и убеждения в обществото в новинарските и актуално-публицистичните предавания с политическа и икономическа тематика. Наблюдаваният период е 1 юли - 26 септември 2019 година.

СЕМ ще гледа доклад за спазване на Закона за радиото и телевизията от "Хоризонт"

"Българското национално радио е институция, по-голяма от всеки свой генерален директор и то трябва да съхранява основната си ценност - доверието на българските граждани. Това може да бъде постигнато само при едно професионално, честно и обективно журналистическо поведение. Това е описателен мониторинг. Той не може да бъде друг, защото СЕМ няма право на намеса в редакционното съдържание на доставчиците. Вярвам, че той дава една честна и обективна снимка. Вярвам, че това са резултати, които трудно биха могли да бъдат оспорени", коментира председателят на СЕМ София Владимирова. 

Докладът ще бъде изпратен на временната парламентарна комисия за БНР. Още в края на октомври  София Владимирова обяви готовността на регулатора да извърши мониторинг на плурализма в “Хоризонт“ след заседание на временната парламентарна комисия за БНР. 

На заседанието на медийния регулатор днес се представя и доклад на техническата комисия с председател Ивелина Димитрова за проверка на документите на кандидатите за директор на БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама