Снайперист стреля по бизнесмен в Белград

12:33, 11 дек 19 / Свят 25 2217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известният черногорски бизнесмен Миодраг Дака Давидович беше ранен в Белград във вторник вечерта с изстрел от снайпер, съобщава сръбския вестник "Вечерние новости", цитиран от БГНЕС. По време на стрелбата Давидович е бил в компанията на епископа на Будимско-Никшичка епархия Йоаникий.

Атаката е извършена близо до модния конгресен хотел Crown Plaza в сръбската столица. Този хотел редовно е избиран за различни международни делегации. Именно там беше убит през 2000 г. Желко Ражнатович. Лидерът на сръбските милиции през годините на войната в Югославия от 1991-1995 г. бе престъпен авторитет и един от най-влиятелните хора на своето време в Сърбия. Хотелът по това време се наричаше "Интерконтинентал".

По предварителна информация пострадалият е транспортиран в частна клиника без опасност за живота. Автомобилът, в който е пътувал снайперистът и за който се твърди, че е използван при нападението, по-късно е намерен опожарен в същия район на града. В него е намерена оръжие, с което властите смятат, че е стреляно по бизнесмена.

Миодраг Дака Давидович е от Черна гора има репутация на опозиционен бизнесмен и покровител на Сръбската православна църква. Той притежава компанията "Нексан", която оперира в различни области от строителството до производството на алкохол. През 2016 г. компанията му купува хотел „Адмирал“, някога най-престижния в черногорския курортен град Будва, от руската Metropol Group.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама