Изпратиха Стоянка Мутафова с молитва в "Св. Седмочисленици"

15:44, 10 дек 19 25 3741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-близките на голямата актриса Стоянка Мутафова се събраха в 13:30 ч. в черквата "Свети Седмочисленици", за да се сбогуват с нея. Беше отслужен молебен от трима свещеници, пише „24“ часа. Чаша вино и жито получиха всички, дошли да почетат паметта й. Когато изнесоха ковчега, над черквата се извиха бели гълъби.

Неотдавна Мутафова се срещна с духовник от висшия клир, с който се оказа, че са били заедно в болницата преди години, и получи благословия. Вярваше, че някъде там на всеки му е писано, но какво - по-добре да не се знае. Играейки във филм ролята на циганка гадателка си предсказа сама на себе си, че ще доживее до 95 г. Не позна... Надживя ги.

Вчера стотици се простиха със Стоянка Мутафова в Сатиричния театър - нейния първи дом, защото тя бе предана на първо място на театъра. Актрисата почина в ранната сутрин на 6.12. след 45 дни мъчително боледуване и опити на лекарите да спасят живота й. 97-годишната фурия не надмогна сепсиса след операция на жлъчката. Последните дни е била само на кислород.

Днес ще бъде положена в гроба на любимия си съпруг Нейчо Попов - актьор и режисьор, на Централните софийски гробища, който си отиде преди 45 години, ненавършил 50 г. Пак ще са заедно. Стоянка се молеше пред портрета му като пред икона. Дъщеря й Муки го боготвореше и му посвети книга.

"Стоянка и Нейчо - обичаха се, събраха се", казва Муки през сълзи.

Мир на душата й.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама