Теч на газ след катастрофа затвори временно „Цариградско шосе”

15:02, 10 дек 19 25 2801 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лек автомобил се удари в колонка на бензиностанция в София. Инцидентът стана на натоварения бул. „Цариградско шосе”. При инцидента няма пострадали.

На място веднага са изпратени няколко пожарни и полицейски екипи. Те успели бързо да обезопасят района. Опасност от взрив нямаше. Инцидентът предизвика сериозно задръстване по главната пътна артерия в посока изхода на София. Временно движението на градския транспорт беше затруднено.

От МВР съобщиха, че при произшествието беше нарушена херметичността на цистерната за пропан-бутан, започна изтичане на газ. "В тази връзка беше създадена необходимата организация от органите на „Пътна полиция“, „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Столична община за обезопасяване на района, осигуряване на необходимото замерване за риска от взрив от газостанцията вследствие на изпускането на газ. Предприети бяха всички действия за гарантиране на безопасността на хората, включително и организация за замервания", съобщи комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център в ГДПБЗН.

"На този етап няма опасност за населението. Предприети бяха всички мерки за организиране на маршрута на градския транспорт, за да се осигури придвижването на жителите от кварталите „Младост“ и „Дружба“, допълни Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. Беше спряно движението  в участъка от 4-ти километър до разклона за бул. „Брюксел“  по бул. „Цариградско шосе“ посока изход, патрули на Пътна полиция пренасочваха движението по бул. „Драган Цанков“ и „Черни връх“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама