ФБР с множество грешки в разследването на връзките между Тръмп и Русия

21:30, 09 дек 19 / Свят 25 1896 Topnovini
1

В разследването на предполагаемите връзки на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп с Русия Федералното бюро за разследване (ФБР) е допуснало много грешки, но няма доказателства за политически пристрастия, предаде БТА. Това се казва в доклад на службата за вътрешен контрол на американското министерство на правосъдието.

Докладът на генералния инспектор на службата Майкъл Хоровиц вероятно ще даде аргументи както на поддръжниците на Тръмп, така и на опонентите му от Демократическата партия в продължаващия спор за легитимността на разследването, оставило отпечатъка си върху първите две години от мандата на Тръмп.

Тръмп с обвинения срещу демократите

В доклада се посочва, че при наблюдението на сътрудника на предизборния щаб на Тръмп Картър Пейдж са били допуснати 17 сериозни грешки и пропуски, но не е имало умишлени нарушения на правилата.

Информацията в доклада е в противоречие с твърденията на президента Тръмп, че е жертва на "лов на вещици". Според доклада ФБР е било в правото си да подслушва бивш съветник на Тръмп и няма доказателства, че е действало, ръководейки се от политически пристрастия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани