Захариева: Когато обещае нещо, България го изпълнява в най-кратки срокове

18:15, 09 дек 19 / Политика 25 1267 Topnovini
1

България, когато обещае нещо, го изпълнява в най-кратки срокове. Това заяви вицепремиерът Екатерина Захариева пред български журналисти в Брюксел по повод законодателните промени, предприети от нашата страна в изпълнение на препоръките на Венецианската комисия от миналия петък.

Тя отбеляза, че правителството се е допитало за становището на комисията не защото е било длъжно, а заради важността на този въпрос за българското общество. Не сме задължени да правим това, това беше наша инициатива. Получихме становището, правителството реагира доста бързо, в събота бяха приети промени, изпълняваме техните препоръки, посочи Захариева, предаде БТА.

Венецианската комисия: Българският главен прокурор да не е недосегаем

Вицепремиерът изрази очакването Северна Македония и Албания да получат дата за начало на преговори за присъединяване към ЕС през март догодина. Надяваме се Европейският съвет да вземе решение по отношение на двете държави през март, каза тя. По нейните думи нищо не пречи преговорите за присъединяване и за промяна на правилата за воденето на присъединителни преговори да се водят успоредно.

Захариева добави, че по-голямата част от предложенията на Франция за промяна на условията за преговори са приемливи. По нейните думи преговорите за промяна на правилата не трябва да се използват като извинение за безкрайно отлагане на началото на преговорите за членство в ЕС. Захариева участва в днешното заседание на Съвета на ЕС по външни работи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 37 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.