Вучич и неговият брат на съд заради афера с ферма за марихуана

10:01, 09 дек 19 / Свят 25 2152 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Афера, свързана със сръбските лидери през последните дни, ще придобие съвсем ново измерение днес, тъй като ще бъдат повдигнати наказателни обвинения срещу президента Александър Вучич и брат му Андрей. Твърди се, че двамата са свързани с плантация за марихуана във фермата „Йованица“ във Войводина. Делото ще бъде заведено от неговия политически съюзник, за да помогне да се изчисти името на президента на страната, съобщават БГНЕС.

Самият Вучич съобщи за наказателните обвинения срещу себе си, заявявайки, че ще бъде съден от подпредседателя на неговата управляваща Сръбска прогресивна партия (СПП) - кметът на Нови Сад Милош Вучевич, за да разкрие истината за „Йованица“, в която заедно с био зеленчуци се отглежда и марихуана. 

"Вучевич ще повдигне обвинения срещу мен и Андрей заради „Йованица“, за да бъдем изслушани и да се направят изводи", заяви Вучич в събота по време на презентация на руски хеликоптери на военното летище „Батайница‘, в отговор на обвиненията на опозицията.

В края на миналия месец опозицията в Сърбия замеси брата на президента Александър Вучич - Андрей в афера с канабис. Зам. председателят на опозиционната Народна партия Мирослав Алексич твърди, че след като бил арестуван собственик на фермата за органично земеделие край Белград, в която са намерени почти 4 тона марихуана, първото му обаждане на Предраг Колувия от полицията било до Андрей Вучич. Последва акция на полицията, при която бяха задържани 9 души. Допълнителна проверка на фермата откри марихуана и лаборатория за наркотици, 800 кг. изсушен канабис.

Предполагаемо обаждане на Колувия до брата на президента беше официално опровергано на пресконференция миналата седмица от министъра на полицията Небойша Стефанович.

Предраг Колувия е собственик на фермата „Йовница“, получила държавни субсидии за отглеждане на биологична храна в стопанство край Стара Пазова, във Войводина.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама