Заледени пътища и катастрофи затрудняват трафика (ОБНОВЕНА)

12:11, 07 дек 19 25 3772 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заледени пътища изненадаха много шофьори тази сутрин. Верижна катастрофа стана рано тази сутрин на бул. "Цариградско шосе" в София. Видео от инцидента беше публикувано в социалните мрежи. От него  се вижда, че в катастрофата са пострадали повече от 10 автомобила. Няма данни за ранени. ю

По-късно през деня отново на бул."Цариградско шосе" стана друг инцидент, при който се удариха два автомобила. В района на столичен мол катастрофираха два автомобила, няма данни за пострадали. Заради пътния инцидент в района се образува задръстване.

Снимка: ТОПНОВИНИ

Друг сериозен инцидент стана на Северната тангента, малко след отбивката за Мрамор. Снимки от инцидента също бяха разпространени в социалните мрежи. От тях се вижда, че в катастрофата са участвали 5 автомобила. Освен това по пътното платно са разсипани тухли, което допълнително затруднява движението в района.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи във Facebook, че заради ниските температури и ледения дъжд тази нощ 160 снегопочистващи машини извършват обработки със смеси срещу заледяване в столицата. Обработките продължават, включително на тротоари, подлези и спирки. Тя призова и шофьорите, и пешеходците да бъдат внимателни днес.

От Агенция „Пътна инфраструктура” съветват шофьорите да се движат с повишено внимание по републиканските пътища. Пътните настилки в района на София и Кюстендил са заледени вследствие на падналия леден  дъжд и ниските отрицателни температури. В момента настилките се обработват за движение при зимни условия.

Ограничено е движението в участъка от км 25 до км 0 на магистрала „Тракия” в посока София. Сигнали за няколко верижни катастрофи на АМ „Тракия“ в района на Вакарел в посока София са подадени малко след 6 часа тази сутрин. По първоначални данни са се ударили няколко автомобила. Пострадали са двама, които са откарани за преглед в болнично заведение. Движението е затруднено, извършва се само в една лента. Пътни полицаи регулират на място.

Заради инцидентите в района на Вакарел се образува огромно задръстване - близо 20 километра, по данни на bTV. 

Катастрофи доведоха до временно органичаване на движението на АМ "Струма" в посока Кулата в района на Долна Диканя, съобщиха от АПИ. Шофьорите изчакват на място.

Товарен автомобил с влекач "Мерцедес" с пловдивска регистрация се обърна на обледенен участък от автомагистрала "Струма" край Благоевград, предаде БГНЕС. Пътният инцидент е станал в 7.45 часа тази сутрин на хлъзгав участък върху  на моста над р. Логодашка в платното за Дупница и София. 49-годишният водач от пловдивско е пострадал леко. Той е с оплаквания в ръката, транспортиран е с линейка за преглед в МБАЛ-Благоевград.

Временно затвориха движението по Подбалканския път София- Бургас през прохода „Гълъбец" поради обработване на пътната настилка и катастрофа.

Временно е ограничено движението по пътя София - Самоков в района на Златна рибка в двете посоки заради катастрофа. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Заради обработка на пътните настилки срещу заледяване временно беше затворен пътят Оборище - Поибрене в Пазарджишко и ограничено движението на камиони над 12 т по път Нови Искър - Елисейна

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама