Радев към стартъп предприемачите: Нестандартните ви идеи ни пренасят в държавата на бъдещето

17:23, 06 дек 19 / Политика 25 1696 Topnovini
1
2
3

''Стартиращите компании в България създават среда за развитие на културата ни да изискваме прозрачност, отчетност и отговорност при изпълнението на обществения договор между гражданите и държавата. Вашите смели и нестандартни бизнес идеи ни подготвят за бъдещето''.

Това заяви държавният глава Румен Радев по време на срещата си с представители на български стартиращи компании и на германския бизнес у нас.

Български стартиращи фирми представят бизнес идеите си на среща с Румен Радев

„Притежаваме всички необходими компоненти за развитие на българската стартъп екосистема – хора, знание, капитал и амбиция“, заяви президентът, като уточни, че през последните 5 години са разкрити 15 000 нови, качествени работни места в създадените над 2000 стартиращи фирми, а София е сред десетте най-добри градове за развиване на стартъп предприемачество.

''Необходими са ефективни държавни политики в областта на иновациите и предприемачеството за подобряване на средата за правене на бизнес в България'', категоричен беше държавният глава. Според него иновациите имат смисъл, ако се развиват и отбелязват устойчивост.

Румен Радев изтъкна ролята на Германия като най-голям външнотърговски партньор на България и стратегически инвеститор.

„Германският бизнес носи със себе си не само ноу-хау, той носи положителния модел на добри бизнес практики, който допринася за подобряване на икономическата среда и на бизнес културата в България“, допълни той.

От своя страна, посланикът на Федерална република Германия в България Н. Пр. Кристоф Айххорн приветства идеята за поредица от срещи, които да имат за цел установяването на успешни бизнес партньорства.    

В срещата, която се проведе по инициатива на държавния глава и в партньорство с Германо-българската индустриално-търговска камара, седем стартиращи компании, участвали в инициативата Start.Up! Germany, представиха своите умни бизнес идеи. Сред предизвикателствата, с които трябва да се справя българската стартъп екосистема, са осигуряването на последващо финансиране на проектите, както и готовността на институциите на централно и местно ниво за активно партньорство със стартиращите компании.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани