Облачна събота с малко дъжд

07:10, 07 дек 19 25 2304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще е почти тихо, в Източна България със слаб вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от минус 5 градуса до 0 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса.

Жълт код за сняг и поледици в 11 области в страната. Предпреждението е в сила за областите Благоевград, Кюстендил, Перник, област София, София-град, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Стара Загора и Хасково.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 8 и 10 градуса. Температурата на морската вода ще е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността ще е значителна, с превалявания от сняг, под 1700 метра - от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.


В неделя ще се усили вятърът от запад-северозапад, ще бъде предимно умерен. Облачността ще е променлива, почти без валежи. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са над нулата; ще се повишат още малко и дневните, и преобладаващите максимални ще бъдат между 10 и 15 градуса.

В понеделник вятърът отново ще се ориентира от югозапад и в източната половина от страната, и в районите, разположени в близост до северните склонове на планините, ще се усили. Облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, но все още ще е без валежи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама