Тръмп прикани да побързат с процедурата по импийчмънта му

18:30, 05 дек 19 / Свят 25 2143 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп прикани демократите в Камарата на представителите да побързат с процедурата по импийчмънта му, за да може с нея да се заеме Сенатът, където републиканците държат мнозинство, съобщават ДПА и Франс прес, цитирани от БТА.

"Ако ще ме импийчвате, направете го сега и бързо, за да имаме справедлив процес в Сената и да може страната ни да се върне към нормалния си живот", написа Тръмп в Twitter.

Белият дом отхвърли доклада за импийчмънт на Тръмп

"Нищоправещите демократи имаха исторически лош ден в Камарата вчера. Нямат нищо за обвинителния акт. За тях обаче нищо няма значение, те са полудели", добави Тръмп.

Той изброи няколко демократични лидери, които според него ще бъдат призовани да дадат показания в Сената. Това са шефката на демократите Нанси Пелоси, председателят на разузнавателната комисия Адам Шиф и "Байдънови", имайки предвид бившият вицепрезидент Джо Байдън и синът му Хънтър. 

В Сената "за пръв път ще разкрием до каква степен е корумпирана системата. Бях избран, ''за да пресуша блатото" (да преборя корупцията сред управляващата класа във Вашингтон) и точно това правя!", заяви Тръмп.

Доналд Тръмп напусна срещата на НАТО заради шегаджийски коментари на световните лидери

Междувременно стана ясно, че уликите по делото за обявяване на импийчмънт ще бъдат представени от комитета по съдебни въпроси на Камарата на представителите на 9 декември.

Говорителят на Камарата Нанси Пелоси заяви, че на президента ще му бъдат повдигнати обвинения с цел импийчмънт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама