Емилиян Гебрев: Няма седмица, в която да няма натиск срещу мен

08:41, 05 дек 19 25 2411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма седмица, в която да няма натиск срещу директорите, срещу семейството ми, срещу мен, срещу фирмите. Това заяви пред bTV собственикът на оръжейния завод "Дунарит" Емилиян Гебрев.

''Делото продължава, но на базата на какво е заведено. Някога повдигнаха обвинение за пране на пари, преди 10 г. ''Дунари''т е приватизиран, 10 г. след това прокуратурата ми повдига обвинение, че аз съм знаел, че е закупен с мръсни пари, къде е била агенцията по приватизация тогава? ''Булгартабак'', ИПК ''Родина'', ''Телеком'' как са закупени?'', попита Гебрев.

Защо само на мен се повдига такова обвинение, ако ще се повдига, трябва да е на всички. Когато публично обявихме, че искаме да регистрираме ''Дунарит'', тогава започнаха атаките, каза Гебрев. 

Попитан кой е поръчал неговото физическо отстраняване, Гебрев каза, че по това се работи. ''Редица международни издания се занимават с това, а ние тук мълчим'', каза той.

''Мое мнение е, че са два опитите да бъда отровен, тъй като два пъти влизах в болница. Това е през май и юни 2015 г., започвайки от 28 април до края на юни. По-важно е как една фирма, която не съществува, почти ръководи държавата, фирма, която няма нито един работник, защо никой не го разследва това? Правосъдната система е под давление на тази фирма-офшорка и се вземат най-различни решения под нейно давление”, разясни Гебрев и продължи: Това са борби срещу всички фирми, срещу системата "Емко", с които злепоставят "Емко".

''В страната ни има съвестни прокурори, разследващи, но въпросът е дава ли им се правото и свободата да работят. Ако им се даде това право, те ще си свършат работата. За ''енти'' път искам разрешение да се запозная с материалите по делото, но те не се дават'', оплака се Гебрев.

Попитан отново кой е поръчител на физическото му отстраняване, Гебрев каза: ''Тук някъде се крие''.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама