Франция ще има служба за борба с омразата

16:50, 04 дек 19 / Свят 25 2587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер заяви, че ще бъде създадена служба за борба с омразата, която ще бъде част от националната жандармерия, съобщи Франс прес.

Кастанер обяви създаването на службата при посещение на еврейското гробище във Вестофен, в района на Елзас, Североизточна Франция, където бяха осквернени 107 гроба.

Най-влиятелният човек в Европа е Еманюел Макрон?

Службата ще има за задача да координира всички средства, с които жандармерията разполага, за разследването на случая във Вестофен и на всички останали случаи на антисемитски, антимюсюлмански и антихристиянски прояви.

Координацията ще се състои в обединяване на усилията на жандармерията, полицията и правосъдието, което да позволи разкриването на виновните и изправянето им пред правосъдието.

Оскверняването на гробището във Вестофен е оскверняване на републиката, категоричен беше Кристоф Кастанер след дълга разходка по алеите на еврейското гробище от 16 век.

На над сто от надгробните плочи с черна боя са изрисувани пречупени кръстове, стана ясно вчера. В това гробище са погребани роднините на Карл Маркс, отбелязва Франс прес. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама