Арестуваха новия лидер на ИДИЛ, поел властта след убийството на Багдади

10:58, 04 дек 19 / Свят 25 1936 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иракски служители по сигурността съобщиха за задържането на "заместника" на ликвидирания лидер на терористичната групировка "Ислямска държава".

Полицията в село Хавиджа в провинция Киркук е задържала бунтовник на име Абу Халдун в квартира, в която се е укривал, се казва в изявление на иракската пресслужба за сигурност, предаде БГНЕС.

Боецът имал фалшив паспорт на името на Шаалян Убейд. „Този престъпник заемаше поста заместник Багдади и е бил „ военен емир“ в провинция Салах ад-Дин“, се казва в доклада.

Тръмп обяви елиминирането на Ал Багдади в резултат на операция на американските специални сили в провинция Идлиб в Сирия през октомври. Той благодари на Русия, Турция, Сирия и Ирак за помощта им за убийството на Багдади. По-късно официалния говорител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков заяви, че Русия не разполага с достоверна информация, че американските военни са извършили операция за "унищожаване" на Ал Багдади. Свързан с ислямистите сайт съобщи, че ИД е потвърдила ликвидирането на своя лидер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама